Ponudbe tedna: Vsaj 25% popust na vse* >

Prihranite energijo z razsvetljavo

Vsi se moramo soočiti z dejstvom, da je čas za varčevanje z energijo. Ne samo zaradi visokih računov za plin in energijo, ampak tudi zato, da pomagamo okolju in živimo bolj trajnostno. Toda kaj lahko storimo? Spodaj preberite, kaj lahko storite za varčevanje z energijo.


Energy_Saving_Calc

Kalkulator prihrankov

LED ali žarnica z žarilno nitko

Količina svetlobnih virov

1

10

30

Povprečne ure žarenja na dan

1

4

24

Vaša cena energije na kWh

€0.10

0.40

€1.50

Prihranek na mesec*:

0.63

*Razlaga spodnjega izračuna

Skupni stroški za žarnice z žarilno nitko:

0.70

Skupni stroški za LED žarnice:

0.07

Obdobje za prihranek pri nakupu LED luči:

380

*Izračun temelji na razmerju energijske učinkovitosti 10/1 v prednosti LED.
Gre za prihranke na mesec, ki znašajo € na dan ali € na leto!
Glede na povprečno nabavno ceno 8,00 € na LED žarnico.

Opomba: izračun prihrankov temelji na ocenah in se ne sme šteti za točnega. Svetilainluci ne odgovarja za morebitne razlike med izračunanimi in dejanskimi prihranki.


Prihranite z LED-razsvetljavo

LED-razsvetljava je najbolj energetsko učinkovita, ko govorimo o razsvetljavi. Dejansko LED-žarnica porabi od 80 % do 90 % manj energije kot halogenske žarnice ali žarnice z žarilno nitko. Bi radi izvedeli več o tem, kako lahko varčujete z energijo z LED-razsvetljavo in kaj vam ta lahko nudi?


Prihranite s stropnimi ventilatorji z lučmi

Ali ste vedeli, da lahko s stropnimi ventilatorskimi lučmi prihranite tudi plin in energijo? To je zato, ker ima večina ventilatorjev poleg poletnega tudi zimski način. Ko se lopatice ventilatorjev obrnejo v drugo smer, ima učinek segrevanja in ne hlajenja. Poleg tega so lahko stropni ventilatorji tudi prava paša za oči, na žarnicah pa oddajajo svetlobo in v povprečju porabijo 20-krat manj električne energije kot klimatske naprave! Želite natančno vedeti, kako delujejo?


 

Pametna razsvetljava

Pametna razsvetljava je vedno LED-razsvetljava, zaradi česar je energetsko učinkovita! Ker pa to razsvetljavo lahko upravljate tudi na daljavo, se vam ne bo nikoli zgodilo, da bi imeli prižganih preveč luči. Tudi ko vas ni doma. Pametna razsvetljava je pogosto na voljo v različnih barvah. Uporaba toplega barvnega odtenka tudi takoj naredi prostor videti toplejši. In ni vam treba prižgati gretja takoj, ko se nekoliko ohladi.

 

Senzorska osvetlitev

Ni nujno, da je zunanja razsvetljava vedno vklopljena. Če temu načelu ne sledite, ste v izgubi. Osvetlitev z detektorji gibanja zagotavlja, da je luč prižgana samo takrat, ko jo potrebujete. Svetilka se samodejno izklopi po nekaj sekundah, ko ne zazna več gibanja.

 

 

Solarna razsvetljava

Ustvarjanje energije s soncem: bolj trajnostno ni mogoče! Naša zunanja solarna razsvetljava zagotavlja, da je vaš vrt osvetljen na energetsko učinkovit način. Svetilka pretvarja sončne žarke v energijo, ki osvetli vaše vrtne luči takoj, ko se stemni.


O energijski nalepki

Pred nakupom električnega aparata vedno preverite energijsko nalepko. To je zato, ker prikazuje porabo energije v kWh na 1000 ur. Energijska nalepka je lahko odločilen dejavnik pri nakupu izdelka. Pravzaprav lahko prihranite veliko denarja, če izberete izdelek z bolj zeleno oznako. Bi radi izvedeli več o novi energijski nalepki Evropske komisije?


Svetli notranji prostori

Zdi se očitno, a morda ste to prezrli. Svetli notranji prostori! Z uporabo svetlih barv potrebujete manj svetlobe, kar ima za posledico manjšo porabo električne energije. To izgleda takole. Temnejše barve absorbirajo svetlobo, svetle barve pa jo odbijajo. Poleg tega je svetla notranjost videti bolj prostorna. Zmagovalna situacija!

Tople svetle barve ustvarjajo toplo notranjost

Toplo vzdušje je tisto, k čemur stremimo! Ali ste vedeli, da če izberete vir svetlobe z nizkim številom Kelvinov, se samodejno zdi toplejši? Vaši možgani vas zavedejo, da mislite, da je v prostoru zaradi svetle barve toplo. Zelo preprost, a učinkovit način, da bo prostor videti toplejši!

Stekleni ali svetli senčniki

Stekleni ali svetli senčniki lahko pripomorejo tudi k večji toplini v notranjih prostorih. Na primer z izbiro umazano belega ali bež senčnika. Ali pa tako, da v steklen senčnik postavite vir svetlobe s svetlobo z malo Kelvini. Ta vir Je zelo viden, topla svetla barva pa prispeva k toplejšemu vzdušju v prostoru!


Varčevalni nasveti

Poleg tega, da je okoljsko ozaveščena, lahko razsvetljava tudi pomembno prispeva k zmanjšanju porabe energije in s tem računov za energijo. Kaj še lahko storite, da bi vaše notranje prostore zasnovali čim bolj energetsko učinkovito?

 

Preberite več

Pogosta vprašanja

 

  • So LED-viri bolj učinkoviti kot halogenski?

Da, LED-žarnica v povprečju porabi 8-krat manj energije kot halogenska žarnica za enako količino svetlobe. V primerjavi z žarnico z žarilno nitko je to kar 10-krat več!

 

  • Zakaj je LED-razsvetljava včasih opremljena z energijsko nalepko E, F ali G?

Kar se tiče energijskih nalepk, se je od novembra 2021 marsikaj spremenilo. Izdelki so prej lahko dobili nalepko A++, torej nalepko, ki sploh ne obstaja več. Svetilke, ki so prej imele nalepko A+, so lahko zdaj uvrščene v razred z nalepko C. To je zato, ker so bile smernice posodobljene, saj se energetsko učinkoviti izdelki hitro razvijajo in želi Evropska unija spodbuditi podjetja k temu, da bi dovolila razvoj izdelkov pod trajnostnimi pogoji.

 

  • Katere svetilke porabijo najmanj električne energije?

LED-svetilke so najbolj energetsko učinkoviti viri svetlobe, kar jih poznamo.