Zasebnost in piškotki

Medtem ko brskate po našem spletnem mestu in na njem nakupujete, nam zaupate svoje osebne podatke. Svojo odgovornost v zvezi s tem jemljemo resno in si po najboljših močeh prizadevamo, da vaše podatke kar najbolje zaščitimo.

V tej izjavi o zasebnosti in piškotkih vam želimo čim jasneje pojasniti, kako si pri obdelavi podatkov prizadevamo zaščititi vašo zasebnost in katere izbire imate v zvezi s tem na voljo.

 

 

Vsebina

Kdo je odgovoren za obdelavo mojih osebnih podatkov?

Kaj to pomeni zame?

Katere možnosti imam na voljo?

Kaj natančno so osebni podatki?

Kateri moji podatki bodo obdelani in zakaj?

Kako se lahko moji podatki obdelujejo za namene trženja?

Na kateri pravni podlagi se obdelujejo moji podatki?

Kdo lahko prejme moje podatke?

Kako dolgo bodo moji podatki shranjeni?

Kje bodo moji podatki shranjeni?

Kako bodo moji podatki zaščiteni?

Katere so moje pravice v zvezi z osebnimi podatki?

Ali ta izjava o zasebnosti in piškotkih velja tudi za druga spletna mesta?

Ali se ta izjava o zasebnosti in piškotkih lahko spremeni?

Na koga se lahko obrnem, če imam kakršna koli vprašanja?

Piškotki

 

 

Kdo je odgovoren za obdelavo mojih osebnih podatkov?

Smo družbaLamp en Licht Online B.V. (v nadaljnjem besedilu: »Svetilainluci«) s sedežem na naslovu Smaragdweg 52, 5527 LB Hapert, Nizozemska.

Odgovorni smo za to, da vam je spletno mesto svetilainluci.si na voljo, in za obdelavo osebnih podatkov, ki je s tem povezana.

 

Kaj to pomeni zame?

Pri vseh postopkih obdelave podatkov upoštevamo veljavno zakonodajo o zasebnosti. To med drugim pomeni naslednje:

 • Jasno pojasnjujemo namene, za katere obdelujemo osebne podatke. To zagotavljamo na primer z objavo te izjave o zasebnosti in piškotkih. 

 • Hranimo čim manj osebnih podatkov in, kjer je mogoče, obdelujemo samo tiste podatke, ki jih potrebujemo za zagotavljanje storitve, ki jo želite kupiti. 

 • Izrecno vas prosimo za dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov, če je vaša privolitev potrebna ali če menimo, da je to primerno – na primer tako, da vam ponudimo različne možnosti ali nastavitve. 

 • Izvajamo varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov. Enake obveznosti veljajo tudi za partnerje, ki obdelujejo osebne podatke v našem imenu. 

 • Spoštujemo vaše pravice, kot so pravica do vpogleda v podatke, popravka ali izbrisa na vašo zahtevo.

 

Katere možnosti imam na voljo?

Da bi vam omogočili, da sami skrbite za svojo zasebnost, vas sprašujemo, ali nam dovolite obdelovati več ali manj podatkov o vaši interakciji z našim spletnim mestom. Kadar koli lahko sami izberete ustrezno nastavitev.

Če želite, da posebne ponudbe, oglase in storitve čim bolje prilagodimo vašim interesom, željam in zahtevam, nam lahko dovolite, da v ta namen obdelujemo vaše podatke. Tako vam lahko bolje pomagamo – kakor vam prodajalec, ki vas dobro pozna, lahko bolje pomaga najti, kar potrebujete. Če tega iz katerega koli razloga ne želite, nam lahko dovolite obdelavo samo tistih podatkov, ki so nujno potrebni.

 

Kaj natančno so osebni podatki?

Osebni podatki so vsi podatki, ki jih je mogoče povezati z vami osebno, vključno z vašim imenom, naslovom, telefonsko številko in e-poštnim naslovom. Kot osebni podatki se obravnavajo tudi edinstvene številke, ki nam omogočajo, da vas prepoznamo, kot so številka stranke, naslov IP ali ID piškotka, pa tudi zgodovina vaših naročil in brskanja po našem spletnem mestu.

 

Kateri moji podatki bodo obdelani in zakaj?

Katere vaše osebne podatke obdelujemo in za katere namene, določajo predvsem vaše nastavitve, izbrane možnosti in dejanja na našem spletnem mestu. Spodaj je na voljo seznam z opisi, katere vrste osebnih podatkov moramo obdelati za katero dejanje ali dejavnost.

Obisk našega spletnega mesta

Ko obiščete naše spletno mesto, moramo obdelati najmanj podatke, kot je vaš naslov IP. Če vašega naslova IP ne obdelamo, vam ne moremo prikazati spletne strani, ki si jo želite ogledati.

Poleg tega uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, s katerimi zagotavljamo preprosto uporabo spletnega mesta. Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletni brskalnik shrani v vašo napravo, naši sistemi pa jih lahko berejo in po potrebi urejajo. Uporabljamo na primer piškotek, ki med brskanjem po našem spletnem mestu shranjuje vsebino vaše nakupovalne košarice. Uporabljamo tudi nujno potreben piškotek (tj. piškotek, ki je potreben za delovanje spletnega mesta), da shranimo vaše nastavitve glede namenov, za katere nam dovolite uporabo piškotkov, in podobne tovrstne tehnologije. Funkcijo klepeta na našem spletnem mestu omogoča funkcijski piškotek. Poleg piškotkov lahko uporabljamo tudi druge tehnologije, ki nam omogočajo shranjevanje določenih podatkov v vaši napravi ali pridobivanje določenih podatkov iz vaše naprave. Na podlagi nastavitev brskalnika lahko na primer prepoznamo vašo napravo in nato shranimo ali preberemo vaše nastavitve.

Za ugotavljanje in reševanje tehničnih težav in varnostnih incidentov naš spletni strežnik vodi dnevnik vseh dostopov do strani na našem spletnem mestu. Če niste navedli, da nasprotujete zbiranju statističnih podatkov, lahko te dnevnike uporabimo tudi v ta namen.

Tiste piškotke in postopke obdelave podatkov, ki niso nujno potrebni za delovanje spletnega mesta (npr. datoteke, ki zbirajo statistične podatke, shranjujejo vaše nastavitve ter prilagajajo posebne ponudbe in oglase), lahko vklopite ali izklopite sami v meniju Nastavitve.

Oddaja naročila

Ko oddate naročilo, potrebujemo naslednje podatke:

 • Vaše podatke o plačilu, da ugotovimo, ali ste naročilo plačali.
 • Vaše kontaktne podatke, da vam lahko pošiljamo posodobitve o tem, kako se naročilo obdeluje.
 • Vaše ime in priimek ter naslov, da vam lahko dostavimo naročene izdelke.

Ob oddaji naročila imate možnost, da nam preprečite, da bi vam pošiljali posebne ponudbe ali informacije o izdelkih ali storitvah, podobnih tistim, ki ste jih kupili. Če te možnosti odjave ne izkoristite, vam bomo morda pošiljali e-poštna sporočila za obveščanje o ponudbah, za katere na podlagi izdelkov, ki ste jih že kupili pri nas, menimo, da bi vas lahko zanimale.

Ustvarjanje računa

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, vam ponujamo možnost, da si pri nas ustvarite račun. Če to storite, vam ob naslednjem naročilu ni treba ponovno vnesti vseh svojih podatkov. Če želite ustvariti račun, morate poleg podatkov, ki se nanašajo na vaše naročilo, vnesti tudi geslo, ki ga varno shranimo (glejte poglavje »Varnost« spodaj).

Komuniciranje z nami

Z nami lahko komunicirate na različne načine, npr. z uporabo klepeta, e-pošte in telefona. Sporočila, prejeta od vas, obdelamo, da lahko bolje odgovorimo na vaše vprašanje ali zahtevo.

Prijava na naše novice

Na naša e-poštna sporočila s posebnimi ponudbami se lahko naročite tudi, če pri nas ne oddate naročila. Če nam posredujete svoj e-poštni naslov, ga lahko uporabimo za pošiljanje posebnih ponudb. Od novic se lahko kadar koli odjavite na način, ki je naveden v e-poštnih sporočilih.

Sodelovanje v tržnih raziskavah, posredovanje povratnih informacij

Po najboljših močeh si prizadevamo, da bi bile naše storitve uporabnikom čim prijaznejše in čim koristnejše. Lahko vas povabimo, da nam pri tem pomagate, na primer s sodelovanjem v tržni raziskavi, kar za vas ne pomeni nobenih dodatnih obveznosti. Vprašamo vas lahko na primer, kako zadovoljni ste s storitvami, ki smo vam jih zagotovili, in kako verjetno je, da nas boste priporočili drugim (neto ocena promotorja, NPS). Ali želite sodelovati v takšni tržni raziskavi ali ne, je popolnoma vaša izbira. Vaših mnenj ali povratnih informacij ne posredujemo drugim.

Deljenje fotografij v družbenih medijih z uporabo ključnika #dasvetilainlucisi

Z uporabo ključnika #dasvetilainlucisi lahko z nami delite posnetke, ki prikazujejo atmosfersko svetlobo v vašem domu. O zahtevah, ki jih morajo izpolnjevati vaše fotografije, preberite tukaj.

 

Kako se lahko moji podatki obdelujejo za namene trženja?

Trženjski piškotki

Če se strinjate s trženjskimi piškotki in postopki obdelave podatkov, lahko naši trženjski partnerji obdelujejo vaše interakcije z našim spletnim mestom in te podatke združujejo z vašimi interakcijami z drugimi spletnimi mesti, na katerih so dejavni in za katera dovolite postopke obdelave podatkov. Tako pridobljene podatke lahko uporabijo za sklepanje o vaših željah in preferencah. Te predpostavke se lahko nato uporabijo za odločanje o tem, katere posebne ponudbe in oglasi bi bili za vas najzanimivejši.

Glede na vrsto uporabljene strategije trženja, ki se lahko občasno spremeni, lahko opredelimo »ciljne uporabnike« ali »segmente« skupin ljudi, ki imajo določene skupne značilnosti ali dejanja in ki jim zato želimo prikazovati svoje oglase pogosteje ali redkeje. Ker lahko spremljamo, ali ljudje po ogledu določenega oglasa oddajo naročilo, tako dobimo vpogled v učinkovitost svojih trženjskih kampanj.

Spletna mesta in storitve, ki prikazujejo naše oglase ali oglase drugih oglaševalcev (na primer vaše najljubše spletno mesto z novicami) z uporabo trženjskih piškotkov ali podobnih tovrstnih tehnologij, pogosto uporabljajo avtomatizirane sisteme, ki oglaševalcem omogočajo, da ponudijo določene denarne zneske za prikaz oglasa. Oglas, ki se vam prikaže, je tisti, ki je v tistem trenutku prejel najvišjo ponudbo, saj se pričakuje, da je to izdelek ali storitev, ki je najbolj usklajen z vašimi interesi in potrebami. Navsezadnje se domneva, da bo to povečalo verjetnost, da boste ta izdelek ali storitev želeli kupiti. Ker smo tudi sami oglaševalci, lahko tudi mi uporabljamo takšne storitve, da vam prikažemo tiste ponudbe in oglase, za katere upamo, da bodo za vas najzanimivejši.

Vedeti morate, da je veliko dejavnikov, ki določajo, kateri oglas bo prikazan in kje. Vaša interakcija z našim spletnim mestom in ali se strinjate z uporabo trženjskih piškotkov in obdelavo svojih podatkov je lahko eden od dejavnikov, ki na to vplivajo, vendar v številnih primerih niso odločilni.

Trženjske piškotke lahko uporabljamo tudi zato, da vsebino spletnega mesta po svojih najboljših močeh prilagodimo vašim željam.

Za zaščito vaše zasebnosti trženjskim partnerjem ne posredujemo vašega imena. Vaše vedenje pri brskanju je povezano s psevdonimno številko (ID piškotka ali ID uporabnika), s katero naši trženjski partnerji na splošno ne morejo izslediti vaše dejanske identitete.

E-poštno trženje

Če se naročite na naše e-novice, boste od nas tedensko prejemali e-poštna sporočila s posebnimi ponudbami in informacijami, ki jih skušamo narediti čim zanimivejše za vas. Ta e-poštna sporočila uporabljajo tehnologijo, ki nam omogoča, da vidimo, ali odprete naša sporočila, in katere hiperpovezave, predstavljene v e-poštnem sporočilu, dejansko kliknete. Te informacije analiziramo, da ugotovimo, ali veliko ljudi bere naša e-poštna sporočila.

 

Na kateri pravni podlagi se obdelujejo moji podatki?

Glavni zakon o varstvu osebnih podatkov, ki se uporablja po vsej EU, Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR), določa, da morajo postopki obdelave podatkov vedno temeljiti na eni od pravnih podlag, ki so podrobno opredeljene v uredbi. Podatke obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • Privolitev.  Če nam posredujete informirano privolitev, lahko vaše podatke obdelujemo na tej podlagi. To velja na primer za:
  • Našo uporabo piškotkov in podobnih tehnologij za namene trženja.
  • Vašo prijavo na naše e-novice (še preden oddate naročilo).
 • Pogodba. Če moramo obdelati vaše podatke, da bi lahko izpolnili pogodbeni dogovor z vami ali se nanj pripravili, lahko vaše podatke obdelujemo na tej podlagi. To velja na primer za: 
  • Vaš dostop do strani na našem spletnem mestu.
  • Našo obdelavo vašega naročila.
 • Zakonska obveznost. Če moramo obdelati vaše podatke, da bi lahko izpolnili zakonsko obveznost, lahko vaše podatke obdelujemo na tej podlagi. To velja na primer za:
  • Vodenje evidenc o naših poslih s strankami za izpolnjevanje obveznosti do nizozemske davčne in carinske uprave (Belastingdienst).
  • Našo predajo evidenc na zahtevo pristojnih organov, na primer policije ali nadzornega organa.
 • Zakoniti interesi. Če naši interesi ali interesi tretje osebe do obdelave vaših osebnih podatkov prevladajo nad vašim interesom, da se ti podatki ne obdelujejo, lahko vaše podatke obdelujemo na tej podlagi. To velja na primer za:
  • Naše varovanje svojega spletnega mesta in preprečevanje napadov, vključno z napadi DDOS.
  • Naše pošiljanje e-poštnih sporočil o izdelkih, podobnih izdelkom, ki ste jih že kupili pri nas, razen če se odjavite od prejemanja takšnih sporočil.

 

Kdo lahko prejme moje podatke?

Za zagotavljanje svojega spletnega mesta in storitev uporabljamo storitve, ki jih zagotavljajo različne tretje osebe. Nekateri partnerji, ki jih najamemo, morajo sami obdelovati vaše osebne podatke. To velja na primer za dostavne službe, kot je UPS, ki potrebujejo vaš naslov, da vam lahko dostavijo naročilo.

Če je to potrebno, da vam lahko zagotovimo naročeno storitev, lahko vaše podatke posredujemo naslednjim kategorijam tretjih oseb:

 • Dostavne službe
 • Ponudniki plačilnih storitev
  • Ko po opravljenem nakupu plačate, se podatki o vašem naročilu posredujejo ponudniku plačilnih storitev Klarna. Družba Klarna kot upravljavec podatkov vaše osebne podatke obdela v skladu s svojim pravilnikom o zasebnosti ter lahko najame agencije za izterjavo dolgov in podjetja za kreditne informacije, da bi zmanjšala tveganje, da ne bi prejela celotnega zneska nakupa.
 • Platforme za ocenjevanje spletnih trgovin
 • Ponudniki gostovanja
 • Ponudniki omrežij za distribucijo vsebine (CDN), ki pomagajo zagotoviti hitro nalaganje spletnega mesta
 • Razvijalci spletnih strani
 • Ponudniki platform za upravljanje odnosov s strankami (upravljanje odnosov s strankami, CRM)
 • Ponudniki nekaterih funkcij na našem spletnem mestu, kot je funkcija klepeta
 • Ponudniki piškotkov in podobnih tehnologij na našem spletnem mestu, vključno s piškotki, ki jih namestijo naši (zunanji) trženjski partnerji, če v to privolite.

Prepričani ste lahko, da vaših podatkov ne bomo prodali niti tem ponudnikom storitev niti nobeni drugi tretji osebi. S ponudniki storitev, kot so zgoraj našteti, sklepamo pogodbe, v katerih določimo, kaj smejo in česa ne smejo početi z vašimi podatki.

Poleg tega družba svetilainluci ne bo posredovala podatkov, ki jih zagotovite tretjim osebam, če v to ne privolite, razen če je nujno potrebno ali če to od nas zahteva zakon – denimo v primerih, ko policija od nas zahteva podatke v okviru preiskave goljufije. V takšnih primerih je družba svetilainluci zakonsko zavezana k posredovanju zahtevanih informacij.

 

Kako dolgo bodo moji podatki shranjeni?

Dnevniki

Na splošno se dnevniki našega spletnega strežnika hranijo največ tri (3) mesece. Dnevniki, ki se nanašajo na (morebitne) tehnične težave ali varnostne incidente, se lahko hranijo, dokler ne presodimo, da sta težava ali incident odpravljena.

Piškotki in podobni podatki

Obdobje hrambe piškotkov in podobnih podatkov je objavljeno na strani, na kateri lahko nastavite, katere vrste piškotkov in postopkov obdelave podatkov dovolite.

Naročila

Ko oddate naročilo na našem spletnem mestu, svetilainluci hrani vaše podatke še 5 let po oddaji zadnjega naročila ali dlje, če smo jih zakonsko zavezani hraniti dlje, npr. podatke, ki jih mora pregledati nizozemska davčna in carinska uprava (Belastingdienst).

Vaš račun

Vse podatke, zapisane v vašem računu, vključno z vašim imenom, naslovom, kontaktnimi podatki in popolnim pregledom vseh vaših naročil, bomo odstranili 5 let po vaši zadnji prijavi.

Komuniciranje z nami

Če z nami stopite v stik z uporabo obrazca za stik, e-pošte, Facebooka, Twitterja, WhatsAppa ali funkcije klepeta, svetilainluci hrani vaše podatke tako dolgo, kolikor je potrebno za pregled vašega vprašanja ali zahteve. Sporočila izbrišemo, ko smo razumno prepričani, da sta vaša zahteva ali vprašanje pravilno in v celoti razrešena, ali ko poteče zastaralni rok, določen v pogodbenih dogovorih, ki se morda uporabljajo.

Če komentirate objavo v spletnem dnevniku ali objavite oceno našega spletnega mesta, se vaš komentar objavi in vaši podatki ostanejo shranjeni, dokler komentarja ali ocene ne izbrišete.

Fotografije, ki jih delite z uporabo ključnika #dasvetilainlucisi

Če z objavo fotografije na podlagi ključnika #dasvetilainlucisi privolite v uporabo te fotografije, lahko vašo fotografijo uporabljamo, dokler ne prekličete privolitve. Ustrezne pogoje in določila lahko preverite tukaj.

 

Kje bodo moji podatki shranjeni?

Če je mogoče, vaše podatke hranimo v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP). V nekaterih primerih se lahko vaši podatki prenesejo v državo zunaj EGP – na primer, če ima tam sedež zunanji ponudnik storitev. Če se podatki prenesejo na takšen način, z ustreznimi ukrepi zagotovimo, da se to izvede zakonito in varno. Za prenos lahko na primer zahtevamo vaše dovoljenje. Za dovoljenje za prenos podatkov svojim trženjskim partnerjem v ZDA vas na primer prosimo takrat, ko vas prosimo za privolitev v namestitev trženjskih piškotkov in postopke obdelave podatkov. Poleg tega lahko izvedemo ustrezne ukrepe za zaščito vaših podatkov – med drugim tako, da v pogodbe, sklenjene s prejemnikom podatkov, vključimo standardna določila, ki jih je v ta namen pripravila Evropska komisija.

 

Kako bodo moji podatki zaščiteni?

Izvajamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših podatkov pred izgubo in nezakonito obdelavo (npr. pregledom s strani nepooblaščenih oseb).

Družba svetilainluci med drugim izvaja naslednje varnostne ukrepe:

 • Dostop do osebnih podatkov ljudi je omejen z uporabniškim imenom in geslom.
 • Namesto številk vašega gesla hranimo samo kombinacijo črk in številk (t. i. »številski znak«), ki je z algoritmom izpeljana iz vašega gesla, da drugim preprečimo branje vašega gesla. Zaradi tega ukrepa vašega gesla ne morejo prebrati niti naši zaposleni.
 • Uporabljamo varne povezave (HTTPS, SSL/TLS), ki ščitijo vse informacije, ki se izmenjujejo med vami in našim spletnim mestom, ko vnesete svoje osebne podatke.
 • Hranimo dnevnike vseh zahtev za pregled osebnih podatkov.

 

Katere so moje pravice v zvezi z osebnimi podatki?

V zvezi s svojimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:

 • Zahtevate lahko vpogled v podatke o vas, ki smo jih obdelali.
 • Zahtevate lahko pregled podatkov o vas, ki smo jih obdelali, v obliki zapisa, ki se pogosto uporablja.
 • Zahtevate lahko popravek ali izbris podatkov, če so ti nepravilni, nepomembni ali niso več veljavni.

Če želite uveljavljati te pravice, stopite v stik z nami. Naši kontaktni podatki so na voljo na dnu te izjave o zasebnosti in piškotkih.

Če imate kakršne koli pritožbe v zvezi z našim ravnanjem z vašimi podatki, lahko stopite v stik z nami. Poleg tega imate pravico vložiti pritožbo pri ustreznem nadzornem organu, nizozemskem organu za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens).

 

Ali ta izjava o zasebnosti in piškotkih velja tudi za druga spletna mesta?

Ta izjava o zasebnosti in piškotkih ne velja za spletna mesta tretjih oseb, ki so z uporabo povezav povezana z našo spletno trgovino. Svetilainluci ne more zagotoviti, da bodo te tretje osebe zanesljivo ali varno ravnale z vašimi osebnimi podatki. Zato vam priporočamo, da pred uporabo teh spletnih mest preberete njihove izjave o zasebnosti.

 

Ali se ta izjava o zasebnosti in piškotkih lahko spremeni?

Družba svetilainluci si pridržuje pravico, da po potrebi spremeni to izjavo o zasebnosti in piškotkih. Priporočamo, da redno pregledujete to izjavo o zasebnosti, tako da boste seznanjeni z vsemi spremembami.

Ta izjava o zasebnosti in piškotkih je bila nazadnje spremenjena 28. aprila 2022.

 

Na koga se lahko obrnem, če imam kakršna koli vprašanja?

Če imate kakršna koli vprašanja o tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke, stopite v stik z nami. Z veseljem vam bomo pomagali.

 

Piškotki