Zasebnost in piškotki

 Medtem ko brskate po našem spletnem mestu in na njem nakupujete, nam zaupate svoje osebne podatke. Svojo odgovornost v zvezi s tem jemljemo resno in si po najboljših močeh prizadevamo, da vaše podatke kar najbolje zaščitimo.

V tej izjavi o zasebnosti in piškotkih vam želimo čim jasneje pojasniti, kako si pri obdelavi podatkov prizadevamo zaščititi vašo zasebnost in katere izbire imate v zvezi s tem na voljo.

 

 

Vsebina

Kdo je odgovoren za obdelavo mojih osebnih podatkov?

Kaj to pomeni zame?

Katere možnosti imam na voljo?

Kaj natančno so osebni podatki?

Kateri moji podatki bodo obdelani in zakaj?

Kako se lahko moji podatki obdelujejo za namene trženja?

Na kateri pravni podlagi se obdelujejo moji podatki?

Kdo lahko prejme moje podatke?

Kako dolgo bodo moji podatki shranjeni?

Kje bodo moji podatki shranjeni?

Kako bodo moji podatki zaščiteni?

Katere so moje pravice v zvezi z osebnimi podatki?

Ali ta izjava o zasebnosti in piškotkih velja tudi za druga spletna mesta?

Ali se ta izjava o zasebnosti in piškotkih lahko spremeni?

Na koga se lahko obrnem, če imam kakršna koli vprašanja?

Piškotki

 

 

Kdo je odgovoren za obdelavo mojih osebnih podatkov?

Smo družbaLamp en Licht Online B.V. (v nadaljnjem besedilu: »Svetilainluci«) s sedežem na naslovu Smaragdweg 52, 5527 LB Hapert, Nizozemska.

Odgovorni smo za to, da vam je spletno mesto svetilainluci.si na voljo, in za obdelavo osebnih podatkov, ki je s tem povezana.

 

Kaj to pomeni zame?

Pri vseh postopkih obdelave podatkov upoštevamo veljavno zakonodajo o zasebnosti. To med drugim pomeni naslednje:

 • Jasno pojasnjujemo namene, za katere obdelujemo osebne podatke. To zagotavljamo na primer z objavo te izjave o zasebnosti in piškotkih. 

 • Hranimo čim manj osebnih podatkov in, kjer je mogoče, obdelujemo samo tiste podatke, ki jih potrebujemo za zagotavljanje storitve, ki jo želite kupiti. 

 • Izrecno vas prosimo za dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov, če je vaša privolitev potrebna ali če menimo, da je to primerno – na primer tako, da vam ponudimo različne možnosti ali nastavitve. 

 • Izvajamo varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov. Enake obveznosti veljajo tudi za partnerje, ki obdelujejo osebne podatke v našem imenu. 

 • Spoštujemo vaše pravice, kot so pravica do vpogleda v podatke, popravka ali izbrisa na vašo zahtevo.

 

Katere možnosti imam na voljo?

Da bi vam omogočili, da sami skrbite za svojo zasebnost, vas sprašujemo, ali nam dovolite obdelovati več ali manj podatkov o vaši interakciji z našim spletnim mestom. Kadar koli lahko sami izberete ustrezno nastavitev.

Če želite, da posebne ponudbe, oglase in storitve čim bolje prilagodimo vašim interesom, željam in zahtevam, nam lahko dovolite, da v ta namen obdelujemo vaše podatke. Tako vam lahko bolje pomagamo – kakor vam prodajalec, ki vas dobro pozna, lahko bolje pomaga najti, kar potrebujete. Če tega iz katerega koli razloga ne želite, nam lahko dovolite obdelavo samo tistih podatkov, ki so nujno potrebni.

 

Kaj natančno so osebni podatki?

Osebni podatki so vsi podatki, ki vsebujejo informacije o tem, kdo ste in o vaših trenutnih ali preteklih dejavnostih. To vključuje stvari, kot so vaše ime, telefonska številka in e-poštni naslov. Osebni podatki so tudi vse številke ali reference, po katerih vas je mogoče prepoznati, kot so vaša številka stranke, naslov IP ali ID piškotka. Ti so znani tudi kot »psevdonimizirani osebni podatki«, ker se takšna številka ali sklic lahko šteje za psevdonim. Ko obiščete našo spletno stran, sta tudi vaša zgodovina brskanja in vaša zgodovina naročil (če pri nas oddate naročilo) osebna podatka, če ste na podlagi teh podatkov prepoznavni kot oseba. Za zaščito vaše zasebnosti lahko sprejmemo ukrepe, kot je na primer delna anonimizacija vašega brskanja z izbrisom vseh podatkov, po katerih ste prepoznavni. Kadar je na podlagi podatkov (praktično) nemogoče ugotoviti, na katero osebo se ti podatki nanašajo, to niso (ali niso več) osebni podatki. Če navedemo primer, ko samo štejemo, kako pogosto so neko povezavo ali stran kliknili, vendar ne shranimo nobenih podatkov o tem, kdo je kliknil (ker ne shranjujemo nobenih naslovov IP ali drugih identifikacijskih informacij), so ti podatki anonimni, torej ne osebni.

 

Kateri moji podatki bodo obdelani in zakaj?

Katere vaše osebne podatke obdelujemo in za katere namene, določajo predvsem vaše nastavitve, izbrane možnosti in dejanja na našem spletnem mestu. Spodaj je na voljo seznam z opisi, katere vrste osebnih podatkov moramo obdelati za katero dejanje ali dejavnost.

Obisk našega spletnega mesta

Ko obiščete našo spletno stran, moramo obdelati določene podatke, kot je vsaj vaš naslov IP, da vam omogočimo dostop do spletne strani in njeno uporabo. Vaš naslov IP je edinstvena številka, ki vam jo je dodelil vaš internetni ponudnik. Brez vašega naslova IP v vaši napravi ne moremo prikazati spletne strani, ki jo želite obiskati.

Poleg tega uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, s katerimi zagotavljamo preprosto uporabo spletnega mesta. Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletni brskalnik shrani v vašo napravo, naši sistemi pa jih lahko berejo in po potrebi urejajo. Uporabljamo na primer piškotek, ki med brskanjem po našem spletnem mestu shranjuje vsebino vaše nakupovalne košarice. Uporabljamo tudi nujno potreben piškotek (tj. piškotek, ki je potreben za delovanje spletnega mesta), da shranimo vaše nastavitve glede namenov, za katere nam dovolite uporabo piškotkov, in podobne tovrstne tehnologije. Funkcijo klepeta na našem spletnem mestu omogoča funkcijski piškotek. Poleg piškotkov lahko uporabljamo tudi druge tehnologije, ki nam omogočajo shranjevanje določenih podatkov v vaši napravi ali pridobivanje določenih podatkov iz vaše naprave. Na podlagi nastavitev brskalnika lahko na primer prepoznamo vašo napravo in nato shranimo ali preberemo vaše nastavitve.

Za ugotavljanje in reševanje tehničnih težav in varnostnih incidentov naš spletni strežnik vodi dnevnik vseh dostopov do strani na našem spletnem mestu. Če niste navedli, da nasprotujete zbiranju statističnih podatkov, lahko te dnevnike uporabimo tudi v ta namen.

Z označevanjem ali odstranjevanjem kljukic v meniju nastavitev se lahko odločite, da sprejmete ali zavrnete piškotke in druge oblike obdelave podatkov, ki niso nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, vendar so lahko uporabni za povezane namene, kot so zbiranje statističnih podatkov, shranjevanje vaših uporabniških nastavitev ter prilagajanje ponudb in oglasov.

Oddaja naročila

Ko oddate naročilo, potrebujemo naslednje podatke:

 • Vaše podatke o plačilu, da ugotovimo, ali ste naročilo plačali.
 • Vaše kontaktne podatke, da vam lahko pošiljamo posodobitve o tem, kako se naročilo obdeluje.
 • Vaše ime in priimek ter naslov, da vam lahko dostavimo naročene izdelke.

Ob oddaji naročila imate možnost, da nam preprečite, da bi vam pošiljali posebne ponudbe ali informacije o izdelkih ali storitvah, podobnih tistim, ki ste jih kupili. Če te možnosti odjave ne izkoristite, vam bomo morda pošiljali e-poštna sporočila za obveščanje o ponudbah, za katere na podlagi izdelkov, ki ste jih že kupili pri nas, menimo, da bi vas lahko zanimale.

Ustvarjanje računa

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, vam ponujamo možnost, da si pri nas ustvarite račun. Če to storite, vam ob naslednjem naročilu ni treba ponovno vnesti vseh svojih podatkov. Če želite ustvariti račun, morate poleg podatkov, ki se nanašajo na vaše naročilo, vnesti tudi geslo, ki ga varno shranimo (glejte poglavje »Varnost« spodaj).

Komuniciranje z nami

Z nami lahko komunicirate na različne načine, npr. z uporabo klepeta, e-pošte in telefona. Sporočila, prejeta od vas, obdelamo, da lahko bolje odgovorimo na vaše vprašanje ali zahtevo.

Prijava na naše novice

Na naša e-poštna sporočila s posebnimi ponudbami se lahko naročite tudi, če pri nas ne oddate naročila. Če nam posredujete svoj e-poštni naslov, ga lahko uporabimo za pošiljanje posebnih ponudb. Od novic se lahko kadar koli odjavite na način, ki je naveden v e-poštnih sporočilih.

Sodelovanje v tržnih raziskavah, posredovanje povratnih informacij

Po najboljših močeh si prizadevamo, da bi bile naše storitve uporabnikom čim prijaznejše in čim koristnejše. Lahko vas povabimo, da nam pri tem pomagate, na primer s sodelovanjem v tržni raziskavi, kar za vas ne pomeni nobenih dodatnih obveznosti. Vprašamo vas lahko na primer, kako zadovoljni ste s storitvami, ki smo vam jih zagotovili, in kako verjetno je, da nas boste priporočili drugim (neto ocena promotorja, NPS). Ali želite sodelovati v takšni tržni raziskavi ali ne, je popolnoma vaša izbira. Vaših mnenj ali povratnih informacij ne posredujemo drugim.

Deljenje fotografij v družbenih medijih z uporabo ključnika #dasvetilainlucisi

Z uporabo ključnika #dasvetilainlucisi lahko z nami delite posnetke, ki prikazujejo atmosfersko svetlobo v vašem domu. O zahtevah, ki jih morajo izpolnjevati vaše fotografije, preberite tukaj.

 

Kako se lahko moji podatki obdelujejo za namene trženja?

Piškotki za trženje in podobne tehnike obdelave podatkov

Če se odločite za soglasje k piškotkom za trženje in podobnim tehnikam obdelave podatkov, bodo naši partnerji pri trženju lahko obdelali vaše interakcije na našem spletnem mestu in jih združili z vašimi interakcijami na drugih spletnih mestih, na katerih ste s tem aktivno soglašali. Tako pridobljene podatke lahko uporabijo za sklepanje o vaših željah in preferencah. Te predpostavke se lahko nato uporabijo za odločanje o tem, katere posebne ponudbe in oglasi bi bili za vas najzanimivejši.

Glede na vrsto uporabljene strategije trženja, ki se lahko občasno spremeni, lahko opredelimo »ciljne uporabnike« ali »segmente« skupin ljudi, ki imajo določene skupne značilnosti ali dejanja in ki jim zato želimo prikazovati svoje oglase pogosteje ali redkeje. Ker lahko spremljamo, ali ljudje po ogledu določenega oglasa oddajo naročilo, tako dobimo vpogled v učinkovitost svojih trženjskih kampanj.

Spletna mesta in storitve, ki prikazujejo naše oglase ali oglase drugih oglaševalcev (na primer vaše najljubše spletno mesto z novicami) z uporabo trženjskih piškotkov ali podobnih tovrstnih tehnologij, pogosto uporabljajo avtomatizirane sisteme, ki oglaševalcem omogočajo, da ponudijo določene denarne zneske za prikaz oglasa. Oglas, ki se vam prikaže, je tisti, ki je v tistem trenutku prejel najvišjo ponudbo, saj se pričakuje, da je to izdelek ali storitev, ki je najbolj usklajen z vašimi interesi in potrebami. Navsezadnje se domneva, da bo to povečalo verjetnost, da boste ta izdelek ali storitev želeli kupiti. Ker smo tudi sami oglaševalci, lahko tudi mi uporabljamo takšne storitve, da vam prikažemo tiste ponudbe in oglase, za katere upamo, da bodo za vas najzanimivejši.

Vedeti morate, da je veliko dejavnikov, ki določajo, kateri oglas bo prikazan in kje. Vaša interakcija z našim spletnim mestom in ali se strinjate z uporabo trženjskih piškotkov in obdelavo svojih podatkov je lahko eden od dejavnikov, ki na to vplivajo, vendar v številnih primerih niso odločilni.

Trženjske piškotke lahko uporabljamo tudi zato, da vsebino spletnega mesta po svojih najboljših močeh prilagodimo vašim željam.

Za zaščito vaše zasebnosti trženjskim partnerjem ne posredujemo vašega imena. Vaše vedenje pri brskanju je povezano s psevdonimno številko (ID piškotka ali ID uporabnika), s katero naši trženjski partnerji na splošno ne morejo izslediti vaše dejanske identitete.

Nadalje v tej izjavi o zasebnosti navajamo seznam piškotkov in ponudnikov, ki jih lahko uporabljamo, razčlenjen po kategorijah. Od vas je odvisno, ali dovolite te piškotke in se strinjate, da vaše podatke delimo s temi strankami.

Googlovo povezovanje strank

Če se strinjate s piškotki za trženje in obdelavo podatkov v tržne namene, bomo lahko uporabljali tudi Googlovo povezovanje strank. S pomočjo te Googlove storitve poskušamo ljudem, ki so pred tem nekaj kupili pri nas, prikazati oglase, ki so zanje čim bolj ustrezni in zanimivi, ko so prijavljeni v svoj račun Google. V praksi to deluje bolj ali manj takole.

Če ste v zadnjih 30 dneh (ali drugem obdobju) pri nas kupili izdelek, bomo poskušali zagotoviti, da se vam nekaj časa ne bodo prikazovali oglasi za isti izdelek, saj ste ga že kupili. Če pa ste izdelek že večkrat kupili pri nas, ima to lahko povsem drugačen učinek. Ker v tem primeru lahko iz vaših ponovnih nakupov sklepamo, da ta izdelek redno potrebujete. Pri LED lučkah lahko na primer ugotovimo, da jih morda potrebujete več ali da redno kupujete več enakih ali podobnih izdelkov. Poleg tega vemo, da se nekateri naši izdelki zelo dobro ujemajo z drugimi. Na primer, ponujamo ujemajoče se linije osvetlitve dnevne sobe in kuhinje. Če ste kupili izdelek pri nas in menimo, da bi se eden od naših drugih izdelkov zelo dobro ujemal s tem, lahko poskušamo zagotoviti, da se vam prikazujejo oglasi za take ujemajoče se izdelke.

Upoštevajte, da naše osebje v ta namen vaših nakupov ne spremlja ročno. Namesto tega to storimo z avtomatiziranim postopkom z uporabo Googlovega povezovanja strank, ki kar najbolje varuje vašo zasebnost. Tehnologija deluje na naslednji način.

E-poštni naslov, s katerim ste oddali naročilo na naši spletni strani (in vse druge podatke, ki ste jih morda vnesli, kot je vaša telefonska številka), obdelamo v »hash kodo« (dolg niz znakov, ki ga ustvari algoritem). To zgoščeno kodo nato posredujemo Googlu, ki e-poštne naslove in vse dodatne podatke, ki so jih posredovali njegovi uporabniki, kot so telefonske številke, prav tako pretvori v zgoščene kode s pomočjo istega algoritma. Če imate račun Google, ki je registriran na e-poštni naslov, s katerim ste pri nas oddali naročilo, Google prepozna to zgoščeno kodo. Uporaba zgoščenih kod je oblika psevdonimizacije, ki je v GDPR in drugi veljavni zakonodaji o varstvu podatkov priznana kot ključna tehnika varstva podatkov.

Dokler ste prijavljeni v svoj račun Google, vam bo Google lahko prikazoval oglase, ki so za vas čim bolj ustrezni glede na nastavitve, ki smo jih vnesli v Googlove oglaševalske storitve. Kljub temu upoštevajte, da naše nastavitve niso edini dejavnik, ki ga Google upošteva pri odločanju o tem, kateri oglasi se vam bodo prikazali v Googlovih storitvah in na spletnih straneh ali v aplikacijah z Googlovim oglasnim prostorom ali oglasnim prostorom, ki ga zagotavlja Google. Če ne soglašate z uporabo piškotkov za trženje in podobnimi tehnikami, zgoraj omenjene oblike obdelave podatkov za Googlovo povezovanje strank ne bodo izvedene.

Uporabite lahko tudi meni z nastavitvami v svojem računu Google in izklopite prilagajanje oglasov v Googlovih storitvah glede na svoje brskanje in klikanje. Kolikor vemo, je najnovejša povezava za to: https://adssettings.google.com.

Googlove izboljšane pretvorbe

Druga storitev, ki se vklopi, ko nam dovolite uporabo piškotkov za trženje in podobne oblike obdelave podatkov, so Googlove izboljšane pretvorbe. Namen te storitve je učinkovitejše merjenje učinkovitosti oglasov, ki vam jih prikazujemo na Googlu. Če potem, ko vidite oglas, na spletu storite nekaj, kar se ujema z namenom oglasa, se to imenuje »pretvorba«. Tako je, če izdelek kupite pri nas, vendar se kot pretvorba štejejo tudi druga vedenja, kot je prijava na glasilo. Izziv je čim natančneje izmeriti učinkovitost oglasov in hkrati čim bolje zaščititi svojo zasebnost.

Googlove izboljšane pretvorbe pomagajo pri tem s postopkom, ki je nekoliko podoben tistemu, ki se uporablja za povezovanje strank. Z Googlovimi izboljšanimi pretvorbami prav tako ustvarimo zgoščeno kodo vašega e-poštnega naslova (in vseh drugih podatkov, ki ste jih morda vnesli, kot je vaša telefonska številka), takoj ko pride do »pretvorbe« (ponavadi nakupa), to zgoščevalno kodo pošljemo Googlu. Google nato preveri, ali se ta zgoščena koda ujema s katero od zgoščenih kod, ki jih je ustvaril za e-poštne naslove, telefonske številke in druge podobne podatke v svoji zbirki podatkov o strankah. Če ste bili ob ogledu katerega od naših oglasov prijavljeni v svoj račun Google, lahko z zgoščeno kodo ugotovimo, koliko časa je minilo med vašim ogledom oglasa in nakupom (ali drugo pretvorbo), na podlagi česar lahko določimo verjetnost, da je bil oglas učinkovit.

E-poštno trženje

Če se naročite na naše e-novice, boste od nas tedensko prejemali e-poštna sporočila s posebnimi ponudbami in informacijami, ki jih skušamo narediti čim zanimivejše za vas. Ta e-poštna sporočila uporabljajo tehnologijo, ki nam omogoča, da vidimo, ali odprete naša sporočila, in katere hiperpovezave, predstavljene v e-poštnem sporočilu, dejansko kliknete. Te informacije analiziramo, da ugotovimo, ali veliko ljudi bere naša e-poštna sporočila.

 

Na kateri pravni podlagi se obdelujejo moji podatki?

Glavni zakon o varstvu osebnih podatkov, ki se uporablja po vsej EU, Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR), določa, da morajo postopki obdelave podatkov vedno temeljiti na eni od pravnih podlag, ki so podrobno opredeljene v uredbi. Podatke obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • Privolitev.  Če nam posredujete informirano privolitev, lahko vaše podatke obdelujemo na tej podlagi. To velja na primer za:
  • Našo uporabo piškotkov in podobnih tehnologij za namene trženja.
  • Vašo prijavo na naše e-novice (še preden oddate naročilo).
 • Pogodba. Če moramo obdelati vaše podatke, da bi lahko izpolnili pogodbeni dogovor z vami ali se nanj pripravili, lahko vaše podatke obdelujemo na tej podlagi. To velja na primer za: 
  • Vaš dostop do strani na našem spletnem mestu.
  • Našo obdelavo vašega naročila.
 • Zakonska obveznost. Če moramo obdelati vaše podatke, da bi lahko izpolnili zakonsko obveznost, lahko vaše podatke obdelujemo na tej podlagi. To velja na primer za:
  • Vodenje evidenc o naših poslih s strankami za izpolnjevanje obveznosti do nizozemske davčne in carinske uprave (Belastingdienst).
  • Našo predajo evidenc na zahtevo pristojnih organov, na primer policije ali nadzornega organa.
 • Zakoniti interesi. Če naši interesi ali interesi tretje osebe do obdelave vaših osebnih podatkov prevladajo nad vašim interesom, da se ti podatki ne obdelujejo, lahko vaše podatke obdelujemo na tej podlagi. To velja na primer za:
  • Naše varovanje svojega spletnega mesta in preprečevanje napadov, vključno z napadi DDOS.
  • Naše pošiljanje e-poštnih sporočil o izdelkih, podobnih izdelkom, ki ste jih že kupili pri nas, razen če se odjavite od prejemanja takšnih sporočil.

 

Kdo lahko prejme moje podatke?

Za zagotavljanje svojega spletnega mesta in storitev uporabljamo storitve, ki jih zagotavljajo različne tretje osebe. Nekateri partnerji, ki jih najamemo, morajo sami obdelovati vaše osebne podatke. To velja na primer za dostavne službe, kot je UPS, ki potrebujejo vaš naslov, da vam lahko dostavijo naročilo.

Če je to potrebno, da vam lahko zagotovimo naročeno storitev, lahko vaše podatke posredujemo naslednjim kategorijam tretjih oseb:

 • Dostavne službe
 • Ponudniki plačilnih storitev
  • Ko po opravljenem nakupu plačate, se podatki o vašem naročilu posredujejo ponudniku plačilnih storitev Klarna. Družba Klarna kot upravljavec podatkov vaše osebne podatke obdela v skladu s svojim pravilnikom o zasebnosti ter lahko najame agencije za izterjavo dolgov in podjetja za kreditne informacije, da bi zmanjšala tveganje, da ne bi prejela celotnega zneska nakupa.
 • Platforme za ocenjevanje spletnih trgovin
 • Ponudniki gostovanja
 • Ponudniki omrežij za distribucijo vsebine (CDN), ki pomagajo zagotoviti hitro nalaganje spletnega mesta
 • Razvijalci spletnih strani
 • Ponudniki platform za upravljanje odnosov s strankami (upravljanje odnosov s strankami, CRM)
 • Ponudniki nekaterih funkcij na našem spletnem mestu, kot je funkcija klepeta
 • Ponudniki piškotkov in podobnih tehnologij na našem spletnem mestu, vključno s piškotki, ki jih namestijo naši (zunanji) trženjski partnerji, če v to privolite.

Prepričani ste lahko, da vaših podatkov ne bomo prodali niti tem ponudnikom storitev niti nobeni drugi tretji osebi. S ponudniki storitev, kot so zgoraj našteti, sklepamo pogodbe, v katerih določimo, kaj smejo in česa ne smejo početi z vašimi podatki.

Poleg tega družba svetilainluci ne bo posredovala podatkov, ki jih zagotovite tretjim osebam, če v to ne privolite, razen če je nujno potrebno ali če to od nas zahteva zakon – denimo v primerih, ko policija od nas zahteva podatke v okviru preiskave goljufije. V takšnih primerih je družba svetilainluci zakonsko zavezana k posredovanju zahtevanih informacij.

 

Kako dolgo bodo moji podatki shranjeni?

Dnevniki

Na splošno se dnevniki našega spletnega strežnika hranijo največ tri (3) mesece. Dnevniki, ki se nanašajo na (morebitne) tehnične težave ali varnostne incidente, se lahko hranijo, dokler ne presodimo, da sta težava ali incident odpravljena.

Piškotki in podobni podatki

Obdobje hrambe piškotkov in podobnih podatkov je objavljeno na strani, na kateri lahko nastavite, katere vrste piškotkov in postopkov obdelave podatkov dovolite.

Naročila

Ko oddate naročilo na našem spletnem mestu, svetilainluci hrani vaše podatke še 5 let po oddaji zadnjega naročila ali dlje, če smo jih zakonsko zavezani hraniti dlje, npr. podatke, ki jih mora pregledati nizozemska davčna in carinska uprava (Belastingdienst).

Vaš račun

Vse podatke, zapisane v vašem računu, vključno z vašim imenom, naslovom, kontaktnimi podatki in popolnim pregledom vseh vaših naročil, bomo odstranili 5 let po vaši zadnji prijavi.

Komuniciranje z nami

Če z nami stopite v stik z uporabo obrazca za stik, e-pošte, Facebooka, Twitterja, WhatsAppa ali funkcije klepeta, svetilainluci hrani vaše podatke tako dolgo, kolikor je potrebno za pregled vašega vprašanja ali zahteve. Sporočila izbrišemo, ko smo razumno prepričani, da sta vaša zahteva ali vprašanje pravilno in v celoti razrešena, ali ko poteče zastaralni rok, določen v pogodbenih dogovorih, ki se morda uporabljajo.

Če komentirate objavo v spletnem dnevniku ali objavite oceno našega spletnega mesta, se vaš komentar objavi in vaši podatki ostanejo shranjeni, dokler komentarja ali ocene ne izbrišete.

Fotografije, ki jih delite z uporabo ključnika #dasvetilainlucisi

Če z objavo fotografije na podlagi ključnika #dasvetilainlucisi privolite v uporabo te fotografije, lahko vašo fotografijo uporabljamo, dokler ne prekličete privolitve. Ustrezne pogoje in določila lahko preverite tukaj.

 

Kje bodo moji podatki shranjeni?

Vaše podatke bomo hranili v največji možni meri znotraj Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora, ki obsega države članice EU ter Norveško, Islandijo in Liechtenstein. Strežniki, na katerih je naše spletno mesto na voljo na internetu, so v EU. Tudi podjetja, ki imajo v lasti te strežnike, imajo sedež v EU. Ta podjetja so lahko del večnacionalne skupine podjetij s sedežem in/ali podružnicami zunaj EGP. V tem primeru je podružnica s sedežem v EU, s katero smo sklenili pogodbo, dolžna ves čas zagotavljati, da se vaši osebni podatki prenašajo le v države zunaj EGP, v katerih je za te podatke zagotovljena enakovredna raven zaščite kakor v EGP.

Vaše podatke o strankah, kot so podrobnosti o tem, kaj ste pri nas kupili in kdaj, vaše ime, domači naslov in kontaktni podatki, obdelujemo s pomočjo Salesforca, vodilnega globalnega ponudnika platforme za podatke o strankah. Dokler ne bomo mogli zagotoviti, da Salesforce obdeluje vse podatke o strankah izključno v EU, se lahko zgodi, da bodo vsi ali nekateri vaši podatki o strankah shranjeni pri podjetju Salesforce v ZDA. Salesforce je pridobil certifikat na podlagi sporazuma Okvir za varstvo zasebnosti podatkov med EU in ZDA (za več informacij o tem glejte spodaj), ki je bil sprejet za zaščito osebnih podatkov, ki se prenašajo med EU in ZDA. Poleg tega je Salesforce vzpostavil zavezujoča poslovna pravila za zaščito vaših podatkov znotraj globalne skupine Salesforce. Ta pravila so preverili in odobrili vsi nacionalni organi EU za varstvo podatkov. Poleg tega je Salesforce za zaščito vaših osebnih podatkov v pogodbo, ki velja za storitve Salesforce, vključil standardne pogodbene klavzule EU (SCC).

Naši različni partnerji pri trženju imajo sedež ali podružnice v ZDA. Če dovolite uporabo piškotkov za trženje in podobne oblike obdelave podatkov, soglašate tudi s prenosom osebnih podatkov, ki so za to potrebni, našim partnerjem pri trženju v ZDA, kot so vaš ID piškotka in informacije o vašem brskanju in klikanju. ki so povezane z ID piškotka. Poleg tega ima več podjetij, ki nam pomagajo pri zbiranju in analiziranju statističnih podatkov, sedež v ZDA. Želimo vas čim bolje obvestiti o prenosu osebnih podatkov v ZDA, da bi se lahko o tem odločili na podlagi informacij.

Od julija 2023 ponovno velja sporazum o prenosu podatkov med EU in ZDA za podjetja, ki so končala postopek samocertificiranja v ZDA. Ta sporazum se imenuje Okvir za varstvo zasebnosti podatkov med EU in ZDA. Samocertificiranje pomeni, da podjetja v ZDA izjavijo, da bodo spoštovala Okvir za varstvo zasebnosti podatkov, ki vsebuje različne obveznosti in zahteve, ki so v bistvu enakovredne tistim, ki veljajo za podjetja v EU za zaščito vaših osebnih podatkov. Ameriška zvezna komisija za trgovino (FTC) spremlja, ali ameriška podjetja spoštujejo svoje zaveze v zvezi s tem.

V zadnjih letih je bilo na Sodišču Evropskih skupnosti vloženih več primerov, v katerih so bili izpodbijani takrat veljavni sporazumi o prenosu podatkov med EU in ZDA. Sodišče Evropskih skupnosti je do danes razsodilo, da nobeden od obeh prejšnjih zaporednih veljavnih sporazumov o prenosu podatkov med EU in ZDA ni zagotavljal ustrezne ravni varstva osebnih podatkov ljudi, ki prebivajo v EU. Obstaja možnost, da se bo to zgodilo tudi s sedanjim Okvirom za varstvo zasebnosti podatkov. V tem primeru bomo prenehali s prenosom osebnih podatkov v ZDA ali na drug način zagotovili ustrezno varstvo vaših osebnih podatkov v ZDA.

Različni standardni ukrepi, ki jih izvajamo mi in naši partnerji, da bi kar najbolje zaščitili vašo zasebnost, kot so prikrivanje (dela) vašega naslova IP, zgoščevanje in psevdonimizacija, prav tako pomagajo zmanjšati možnost, da bi prišlo do negativnih posledic zaradi mednarodnega prenosa vaših osebnih podatkov. Če ne soglašate s piškotki in ne dovolite obdelave podatkov za namene trženja ali za statistične namene, preprečite prenos svojih osebnih podatkov v ZDA.

 

Kako bodo moji podatki zaščiteni?

Izvajamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših podatkov pred izgubo in nezakonito obdelavo (npr. pregledom s strani nepooblaščenih oseb).

Družba svetilainluci med drugim izvaja naslednje varnostne ukrepe:

 • Dostop do osebnih podatkov ljudi je omejen z uporabniškim imenom in geslom.
 • Namesto številk vašega gesla hranimo samo kombinacijo črk in številk (t. i. »številski znak«), ki je z algoritmom izpeljana iz vašega gesla, da drugim preprečimo branje vašega gesla. Zaradi tega ukrepa vašega gesla ne morejo prebrati niti naši zaposleni.
 • Uporabljamo varne povezave (HTTPS, SSL/TLS), ki ščitijo vse informacije, ki se izmenjujejo med vami in našim spletnim mestom, ko vnesete svoje osebne podatke.
 • Hranimo dnevnike vseh zahtev za pregled osebnih podatkov.

 

Katere so moje pravice v zvezi z osebnimi podatki?

V zvezi s svojimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:

 • Zahtevate lahko vpogled v podatke o vas, ki smo jih obdelali.
 • Zahtevate lahko pregled podatkov o vas, ki smo jih obdelali, v obliki zapisa, ki se pogosto uporablja.
 • Zahtevate lahko popravek ali izbris podatkov, če so ti nepravilni, nepomembni ali niso več veljavni.

Če želite uveljavljati te pravice, stopite v stik z nami. Naši kontaktni podatki so na voljo na dnu te izjave o zasebnosti in piškotkih.

Če imate kakršne koli pritožbe v zvezi z našim ravnanjem z vašimi podatki, lahko stopite v stik z nami. Poleg tega imate pravico vložiti pritožbo pri ustreznem nadzornem organu, nizozemskem organu za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens).

 

Ali ta izjava o zasebnosti in piškotkih velja tudi za druga spletna mesta?

Ta izjava o zasebnosti ne velja za spletna mesta tretjih oseb, do katerih omogočamo dostop na hiperpovezavah na našem spletnem mestu svetilainluci in ne more jamčiti, da bodo te tretje osebe obdelovale vaše osebne podatke na zanesljiv ali varen način. Priporočamo, da najprej preberete izjavo o zasebnosti takega spletnega mesta tretje osebe, preden ga uporabite.

 

Ali se ta izjava o zasebnosti in piškotkih lahko spremeni?

Družba svetilainluci si pridržuje pravico, da po potrebi spremeni to izjavo o zasebnosti in piškotkih. Priporočamo, da redno pregledujete to izjavo o zasebnosti, tako da boste seznanjeni z vsemi spremembami.

Ta izjava o zasebnosti in piškotkih je bila nazadnje spremenjena 28. aprila 2022.

 

Na koga se lahko obrnem, če imam kakršna koli vprašanja?

Če imate kakršna koli vprašanja o tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke, stopite v stik z nami. Z veseljem vam bomo pomagali.

 

Piškotki