5 % dodaten popust na stropne ventilatorje!* >
block 1

Kabli in vtiči:
Kaj je dovoljeno in kaj ne?

 

Na tej strani so vam na volje vse pomembne informacije o kablih in vtičih. Najprej je pomembno vedeti, da je treba kabelsko žico in vtič priključiti na svetilko ali ločiti, da ju priključite v vtičnico. Tukaj boste izvedeli, kako kabel in vtič povežete s svetilko in jo enostavno vklopite v vtičnico.

Nakupujte zdaj

Razlika med ozemeljenimi in neozemljenimi vtiči:

Pomembno je vedeti, kakšna je razlika med ozemljenimi in neozemljenimi vtiči. Ozemeljeni vtič ima tri žice, vsaka pa je v drugačni barvi:

rumena/zelena žica: To je zemeljska žica; gre za dvojno izolirano žico, ki nastopa kot zaščitni prevodnik z namenom preprečitve električnega šoka in/ali požara. Luči z ozemljeno žico so večinoma potrebne v vlažnih prostorih vašega doma, z namenom preprečitve kratkega stika, če na primer v žarnici pride do kratkega stika in neke vrste okvare, žarnica samodejno zaščiti in napetost se odstrani in potuje v tla.

Rjava žica: To je živa žica, saj skozi njo poteka glavni vod električnega toka in v njej je vedno prisotna napetost. To je dodatna žica (ang. Plus Wire).

Modra žica: To je minus žica, v kateri ni nobene napetosti, saj poskrbi le za odvajanje električne napetosti. To je tako imenovana minus ali nulta žica.

block 7

Želite povezati kabel in vtič s svojo svetilko?

Imate svetilko, od katere bi radi ločili kabel in vtič? To je povsem enostavno! Enostavno vzemite kabel in vtič, s stikalom ali brez, odvisno od tega, kako svetilko si želite imeti. Enostavno povežite kabel s svojo obstoječo svetilko in vklopite v vtičnico. Razpolagamo s široko paleto različnih barv in dolžin kablov.

block 7
emico-featured